Ádám

 Hegedűs Ádám 

Feleségemmel és két gyermekemmel Pestlőrincen élünk, a vecsési Bárka gyülekezetben találtunk lelki otthonra. A Baptista Egyházban dolgozom missziós koordinátorként, emellett szabadidőmben a bibliai korok régészetével és történelmi hagyományőrzéssel is foglalkozom. 

Középiskolás koromban nehezedett rám az élet legfontosabb kérdése: mi értelme van az életnek, ha úgyis meghalunk? Válaszok után kutattam, hamar rájöttem, hogy erre a kérdésre sem a tudomány, sem az irodalom nem ad igazi választ, ezért a vallások és a spiritualitás felé fordultam. Néhány szellemi zsákutca után felismertem, hogy a Biblia állításai az egyetlen megoldás az élet abszurditására, hiszen az ember halhatatlan lelke képtelen elfogadni a végleges elmúlást. Az örök élet és a feltámadás viszont az emberiség happy end-je! Az élet értelmét kereső utamon közben lelkileg egyre jobban leépültem, és depressziós lettem, féltem a haláltól. Ebből az állapotból szabadított meg Jézus, aki azt ígérte, hogy aki hisz benne az átment a halálból az életbe. (János evangéliuma 5,24) Mikor megértettem, hogy Jézus az én bűneimért is meghalt, arra kértem, hogy szabadítson meg a félelmeimtől. Isten békességet és örömet adott a lelkembe és egy belvárosi baptista gyülekezetbe vezetett, ahol lelkileg növekedhettem. 

Kommunikációs szakemberkét diplomáztam, majd a polgári légiközlekedés területén dolgoztam PR menedzserként. A nemzeti légitársaság csődje után a Baptista Szeretetszolgálatnál kezdtem dolgozni, számos karitatív programban vettem részt, 2016 szeptembere óta pedig a Baptista Egyháznál igyekszem a misszió ügyét előbbre vinni.