Szent Korona-látogatás ajándékba 40 vecsésinek a baptistáktól

2018-01-26

A Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet büszke arra, hogy a Szent Korona 40 évvel ezelőtti hazahozatalában magyar és amerikai baptistáknak döntő szerepük volt.

A Korona hazatérését a baptista hitű Jimmy Carter amerikai elnök engedélyezte, tanácsadója Billy Graham világhírű baptista evangélista javaslatára, akinél Dr. Haraszti Sándor baptista orvos-misszionárius járt el az ügyben. Billy Graham evangélista 1977-es magyarországi látogatása - mely a szocialista blokkban tett első látogatás is volt egyben - készítette elő informálisan, hogy az USA visszaadja a magyar népnek a Szent Koronát és megadja az országnak a legnagyobb kereskedelmi kedvezményt. A Szent Korona 40 évvel ezelőtt, 1978 januárjában érkezett Budapestre az amerikai elnök különgépével (Air Force Two). A vecsési baptisták erre emlékezve 40 vecsési lakosnak lehetővé teszik, hogy a gyülekezet szervezésében csoportos látogatás keretében ingyen megtekintsék a koronázási ékszereket a Parlament kupolatermében. A jelentkezők két időpont közül választhatnak: 2018. február 24., szombat délelőtt vagy 2018. február 25., vasárnap délután.

A gyülekezet az ingyenes Parlament-látogatást az első 40 vecsési jelentkezőnek biztosítja.

Carter elnök, és felesége a koronával

Carter elnők és felesége a koronával

Jelentkezni a koronanegyven@gmail.com e-mail címre küldött elektronikus levéllel lehetséges 2018. február 5-ig. A szervezők kérik, hogy egy ember maximum 4 főt regisztráljon, az e-mailbe írják bele a jelentkező(k) teljes nevét, életkorát, hogy melyik időpontot szeretnék, valamint jelezzék, hogy vecsési lakosok. A további részletekről az első 40 jelentkező e-mailben kap értesítést.

 Az e-mailben történő jelentkezés elküldésével a jelentkező hozzájárul, hogy fent meghatározott adatait a gyülekezet a program lefolytatása céljából megőrizze és kezelje, de azt más célra nem használhatja. A gyülekezet birtokába került összes ilyen adat 2018. február 29-én megsemmisítésre kerül.